Élőfüvespálya-építés


Az élőfüves pályák természetes gyepfelülettel kialakításúak, melyek kivitelezését a tervezéstől az építésig teljes körűen vállaljuk – az egyszerűbbtől az elit szintig.

Fontos tudni, hogy az élőfüves pálya és az élőfüves sportpálya között sok különbség van. Az élőfüves sportpályák, mint minden más sportlétesítmény, szakszerű tervezést, kivitelezést és karbantartást igényelnek, hogy biztonsággal alkalmazhatók legyenek sportolásra.

Elsődleges célunk, hogy elkészült pályáinkat a megrendelők hosszú távon tudják élvezni. 

Az élőfüves pályák előnyei:

 • Környezetbarát: a fű elnyeli a szén-dioxidot, segít csökkenteni a globális felmelegedést.
 • Költséghatékonyság: a fűben és a termőtalajban milliónyi hasznos organizmus él, amelyek lebontják és újrahasznosítják a fűbe eső szerves és szervetlen termékeket – így kisebb karbantartási költséggel kell számolnunk.
 • Hűvösebb felületű játéktér 
 • Esztétikus megjelenés a fű kellemes illatával párosítva
 • Kevesebb egészségügyi kockázat: a műtrágya és növényvédő szerek megfelelő alkalmazása mellett nem kell egészségiügyi kockázattal számolnunk
 • Megfelelő tapadásű felület: a játékosok összeütközése esetén a gyep enged, nem pedig az emberi ízületek, így kisebb a sérülések esélye, mint a műfüves pályák esetén. 
 • A felújítási költségek a műfűves pályák felújításának töredékét teszik.

Műfüvespálya-építés


Minden sportpályánk más és más, de egyben megegyeznek: úgy alakítjuk ki őket, hogy megfeleljenek partnereink elvárásainak és igényeinek. 

Műfüves sportpályák létesítését vállaljuk már meglévő pályák helyén átalakítással, szilárd burkolattal rendelkező felületeken, valamint új építésűként is. Pályáinkat alépítménnyel készítjük, kialakítjuk a vízelvezetést, FIFA preferált műfűszőnyeggel dolgozunk. Műfüves rendszereink töltöttek: a lefektetett szőnyegek száraz kvarchomokkal és gumi-granulátummal kerülnek feltöltésre. A kivitelezést 12×24 m grund mérettől a 111×72 m méretű nagypályáig vállaljuk.

A műfüves pályák előnyei:

 • Hosszú élettartam
 • Egyenletes játékfelület
 • Biztonságos játéktér
 • Folyamatos terhelhetőség
 • Sokoldalú felhasználhatóság
 • Mindig használatra kész
 • Nem kopik, nem kell időt hagyni a regenerálódásra
 • UV sugárzással szemben ellenálló
 • Nem igényel vizet
 • Nincs szükség fűnyírásra, vegyszerekre, műtrágyákra vagy növényvédő szerekre
 • Kinézetre mindig a frissen vágott fűhöz hasonlít
 • Költséghatékonyság, időtakarékosság, környezetvédelem

Műfüves pálya karbantartása


Minden sportpálya életében eljön az idő, amikor elkezd öregedni és elhasználódni. Ilyenkor a napi, havi szintű karbantartás, gondozás (szemét eltakarítása, igénybe vett felületek felkefélése) mellett nagyobb volumenű, gépi karbantartást is igényelnek, hogy visszanyerjék korábbi állapotukat. Cégünk nagy tapasztalti háttérrel vállalja a pálya minőségének fenntartása és a játékélmény megőrzése miatt évente esedékes munkálatok elvégzését.

Rekortán pálya


A rekortán vagy más néven öntött gumi burkolat használata az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek hátterében széleskörű felhasználhatósága, esztétikus megjelenése és jól variálható színvilága áll. Főképpen olyan helyeken alkalmazzák, ahol a cél egy multifunkcionális pálya kivitelezése, amely az összes népszerű sportág (labdarúgás, tenisz, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika, fallabda) művelésére alkalmas.

Elsődleges célunk, hogy elkészült pályáinkat a megrendelők hosszú távon tudják élvezni. 

A rekortán pályák előnyei:

 • Az egyik legbiztonságosabb sportfelület
 • Kiváló ütéscsillapító hatású
 • Strapabíró, vízelvezető, rugalmas, esztétikus
 • Időjárás- és időtálló
 • Könnyű tisztántartás
 • Alacsony karbantartási költségek

Sportpálya-világítás


A sportpályák megvilágításának tervezésekor fő szempont a világítás egyenletességének elérése. Ezentúl figyelembe kell venni azt, hogy a sportolók nem igénylik a nagy fényt, a közönség viszont távolról is jól szeretné látni, mi történik a pályán. Fontos szempont a vakítás és a tükröződés elkerülése, melyek mértéke függ többek között a fény sűrűségétől, a vetítés irányától, a lámpák számától és helyétől, valamint a környezeti fényerőtől. Edzőpályákon csak egyszerűbb (ún. edzésszintű) világítótesteket kell elhelyezni, a nagy stadionokba viszont több lámpát kell felszerelni, és a fényirány szabályozásával lehet elérni, hogy egyszerre érvényesüljön a nagyfokú megvilágítás és az kis vakító hatás.

Pályafedés


A sportsátrak a legkülönbözőbb sportok számára beltéri viszonyok között biztosítják a játéklehetőséget, így az időjárási viszonyok nem zavarják a sporteseményeket. A sátor belső tere többféle kialakítási lehetőséggel különböző felhasználásra teszi alkalmassá a sportsátrakat. Készülhetnek acélvázas kivitelben vagy légsátorként (légtartásos vagy fújtsátor).

Ezek a sátrak kiválóan alkalmasak közösségi események, kiállítások, fogadások, sportesemények, bemutatók lebonyolítására. Szinte tetszőleges talajon akár kézi erővel órák alatt felállíthatók, illetve lebonthatók. Kiviteltől függően oldalfalelemek nyitásával vagy beépített ajtókkal biztosítható a közlekedés.

A héjszerkezet anyaga poliészter szövetbetétes mindkét oldalán PVC-vel kent, lakkozott, külső oldalon speciális szennytaszító réteggel ellátott, nagy szilárdságú műszaki ponyva. Az élettartamot befolyásoló fedőlakk lehet akryl, akryl-PVDF, teljesen PVDF (teflon) vagy titán bázisú. Valamennyi oldalelem kívánságnak megfelelően oldalra húzva vagy feltekerve nyitható. Az oldalfalak anyaga lehet teleponyva, hegesztett fólia ablakos vagy teljesen víztiszta ponyva kialakítású.

Az acélvázas kivitelben a tartószerkezet teljes egészében alumínium profil. A teljes szerkezet meteorológiai terhekre részben méretezett. A keretállásokra elemenként akár 120 kg súly (hang és fénytechnika, dekoráció stb.) felakasztható. A sátoron lehetőség van merevszerkezetű (fa, fém, üveg) ajtók kialakítására.

Lelátók


Lelátóink szabadtéren és zárt helyiségekben tartott események kiszolgálására is alkalmasak és gyorsan összeszerelhetők. Célunk, hogy a nézők biztonságos körülmények között és kényelmesen nézhessék a sporteseményeket. Vállaljuk kis méretű, pár üléses és több száz fő leültetésére alkalmas lelátók kivitelezését, valamint fix és mobil letátó rendszerek beépítését is. 

Sporteszközök


További információkért látogassa meg partnerünket:

ZeusBudapest(SPORT36-ZEUS Kft.)

Napelempark-telepítés


Egy napelempark létesítése fontos előrelépés a zöldebb, költséghatékonyabb jövő felé. Létesítésével a napból érkező energiát ipari mennyiségben alakítjuk át villamos energiává. A napelemparkok a károsanyag kibocsátása nélkül előállított villamos energiát általában a közcélú villamosenergia hálózatba táplálják be, amelyen keresztül az végül eljut a végfelhasználóhoz.

Cégünk a megrendeléseket egyedi igényekre szabottan állítja össze: az alapos helyszíni felmérést részletes konzultáció követi, majd felmérjük a területet adottságait, hogy a legjobb tájolást és elhelyezkedést biztosítsuk.

Napelemparkok előnyei:

 • károsanyag kibocsátás nélkül üzemeltethetők
 • a fogyasztás/felhasználás helyszínén vagy annak közvetlen közelében történik a villamos energia termelése, így csökken az import áramtól való függés
 • környezetvédelem: a napelemparkok részelemei életciklusuk lejártával közel 100%-ban újrahasznosíthatók, 
 • kedvező fajlagos beruházási költség

Épületfelújítás


Minden építménynél, így a sportcsarnokoknál, sportöltözőknél, sportszállásoknál is eljön az az idő, amikor megérnek a felújításra. Fontos, hogy kényelmet nyújtsanak a sportolóknak, a rendezvények részvevőinek. Azon túl azonban, hogy tágas, világos, korszerű dizájnnal tervezett épületekre van szükség, az épületfelújításnak fontos funkciói is vannak: cégünk energiatakarékosságot szem előtt tartva modern technológiával végzi munkáit. Az eredmény: alacsony energiafogyasztás, alacsony fűtési költségek és maximális komfortérzet.

Vállaljuk profi színvonalon az alábbi épületfelújítási munkákat:

 • Régi sportépületek felújítása, átépítése
 • Tetőtér beépítés, emeletráépítés
 • Épület korszerűsítés

Elsődleges vízforrások helymeghatározása


Legyen független a vízellátásban – keresse meg a saját vízforrását! Az elsődleges víz a földkéregben keletkezik az ott jelenlévő hidrogén és oxigén kémiai reakciójával. Ez az új elsődleges víz, megújuló és fenntartható vízforrás, nem szennyezett és nagyon nagy mennyiségben áll rendelkezésre.

Innovatív technológiánk lehetővé teszi, hogy egyedülálló pontossággal találja meg a kútját. Forradalmi módszerünk, amellyel nagy pontossággal találunk vizet, korszerű és szabadalmaztatott technológián alapul. Megközelítésünk szigorúsága lehetővé teszi, hogy hatékonyan és gyorsan építse ki tervezett kútját.

Vízkutatásunk sikeressége 95% fölötti. Minden ügyfelet, magánszemélyt, ökofarmot, közösséget, egyesületet és vállalkozást kiszolgálunk. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbeszéljük igényeit. A cél mindig az, hogy megtaláljuk azt a vízforrást, amely hosszú távú vízellátást biztosít.

EAU Primaire